Publicerades: Sön 5 dec 02:00

Möt medicinpristagarna David Julius och Ardem Patapoutian som djupdykt i känseln – och som använde bl.a. chilipeppar för att lösa gåtan om hur vår känsel egentligen fungerar.

<===>

Sön 5 dec • 15 min

Möt kemipristagarna Benjamin List och David MacMillan – vildhjärnorna som utvecklade ett vasst verktyg för att bygga molekyler. Deras upptäckter väntas få stor betydelse för kampen mot cancer, HIV och hepatit C.

<===>

Sön 5 dec • 16 min

Möt fysikpristagarna Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi som utvecklat nya metoder för att förstå och beskriva kaotiska och till synes slumpartade fenomen, som till exempel klimatet.

<===>

Sön 5 dec • 14 min

Möt David Card, Joshua Angrist och Guido Imbensekonomipristagarna som med sina naturliga experiment revolutionerade hur man kan studera ekonomiska beslut i verkligheten.

<===>

Sön 5 dec • 13 min

Möt fredspristagarna Maria Ressa och Dmitrij Muratov – journalisterna som med livet som insats kämpar för yttrandefriheten och försvaret av demokratin.

<===<

Sön 5 dec • 28 min

Möt litteraturpristagaren Abdulrazak Gurnah hemma i Canterbury i England. Han berättar om tillhörighet och längtan, och om uppväxten i hamnkvarteren i Stone Town i Zanzibar. Vi träffar också hans släktingar, som stannade kvar på ön.

Dieses Bild hat ein leeres alt-Attribut; sein Dateiname ist 2711divider.png.

P.S. ich hab den Text in schwedisch gelassen. (sorry)

2 Kommentare zu „

  1. Es ist interessant, dass die schwedischen Bezeichnungen für die einzelnen Disziplinen den deutschen doch so ähnlich sind, dass man sofort weiß (oder es sich zumindest zusammenreimen kann), worum es geht.
    Liebe Grüße – Elke

    Gefällt mir

Freu mich über jeden Kommentar-Herzlichen Dank....

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s